Nordisk Morris Minor Lager A/S

Pressemeddelelse

9.1.2005

Hjælp Sri Lanka

Jeg håber du vil redigere, supplere og bringe det efterfølgende i din avis.
Jeg håber du vil tilføje min webadresse og gøre opmærksom på at der kan indbetales på en bankkonto i Vestjysk Bank.

Du er selvfølgelig velkommen til at bruge hvad du kan finde på www.morrisminor.dk. Der finder du en del om mine aktiviteter i Sri Lanka.

Det almindelige indtryk man får fra medierne ved at følge udviklingen er at det vil vare længe inden turister kan rejse til Sri Lanka.
Det er meget forkert.

Det er uhyre vigtigt at turisterne vender tilbage i stort antal. Hvis de oven i katastrofen også skal lide under yderligere arbejdsløshed vil det vare endnu længere inden de overvinder følgerne.

Allerede nu er mange hoteller igen klar til at modtage gæster og endnu flere er godt i gang med oprydning og reparation.

Selv om meget vil bære præg af katastrofen i lang tid fremover, vil det være en god oplevelse at rejse til Sri Lanka.

Banana Hotel
Dette er et billede af Hotel Happy Banana i Unawatuna jeg tog i juni 2004.

Banana Hotel
Dette billede er taget et par dage efter katastrofen.

Det er så vidt jeg kan se taget nøjagtig fra samme sted som jeg selv stod på da jeg fotograferede i juni.

Én af mine ansatte har talt med ejeren nogle gange. Første gang havde de ikke overskud til at tænke på fremtiden.

Et par dage senere var de i fuld gang med oprydningen.

Banana Hotel

Nu er det store spørgsmål om ejeren har penge til genopbygningen. Det er forholdsvis mange arbejdspladser der står på spil.

Jeg samler penge ind og ved at det jeg bliver betroet kan være med til at redde nogle arbejdspladser. Alene genopbygningen vil give meget arbejde.

Indtil den er klaret vil de ansatte på hotellet være uden arbejde og der er ingen understøttelse eller bistandskontor. Leverandører til hotellet vil være uden indtjening. Taxa og mange flere vil være uden kunder.

Når hotellet er i drift igen vil det brede sig som ringe i vandet. Mange vil tjene en løn, som de kan bruge, så andre får en indtjening.

Måske er det kun nogle få tusinde kroner ejeren mangler for at genåbne hotellet. Måske er det mange. Det vil jeg finde ud af når jeg er på stedet.

Jeg kender mange flere i samme situation og jeg vil gøre hvad jeg kan for at redde arbejdspladser. Det er billigere end at skabe nye.


Det er ikke kun turistindustrien der er hårdt ramt. Fiskerne er en gruppe der også behøver hjælp.

Også handlende mangler hjælp til at komme i gang igen. Der er mange som kan hjælpes i gang igen med nogle få tusinde kroner.
Nogle behøver mere.


Priserne på de daglige fornødenheder er steget voldsomt. Meget er gået tabt og antallet af handlende er reduceret.

Der er i øjeblikket stor aktivitet blandt de lokale og mange har brug for kontanter her og nu. Myndighederne er i gang med at kortlægge behovet for hjælp, men det vil vare meget længe inden der kommer penge fra den kant.

Jeg kan på fornuftig måde formidle 2 til 3 millioner kroner og jeg håber på et mirakel så jeg virkelig kan gøre noget når jeg kommer derned den 22. januar.

Uanset hvor meget eller lidt jeg har med, ved jeg at det vil hjælpe og at denne hjælp vil brede sig til andre.


Venlig hilsen
Anton Kamp